تاتو
تاتو به معناي وارد كردن مواد رنگي به داخل لايههاي عميق پوست به وسيله سوزن يا اجسام نوك تيز است، به طوري كه اين مواد داخل پوست ماندگار شوند.
اين سبك خالكوبي مختص ايرانيها نيست و پزشكان ميگويند خالكوبي از زمان مصر و حتي پيش از آن نيز در فرهنگ ديگر ملل وجود داشته است تا آنجا كه زنان هندي قرنهاست روي پيشانيهايشان با همين روش خال ميكارند.
به گفته دكتر علي وفايي، متخصص پوست، تاتو در دنيا به دو شيوه دائمي و موقت انجام ميشود، اما در ايران معمولا شيوه دائم به كار برده ميشود و شيوههايي كه با نام موقت به كار برده ميشوند نيز معمولا دائمي يا درازمدت هستند و آثار و عوارض آنها روي پوست باقي ميماند.
اين عضو انجمن متخصصان پوست كانادا در گفتگو با «جامجم» ميگويد: در تاتوي موقتي رنگدانههاي سطحي پوست تحت تاثير قرار ميگيرند و حتي در انواع تازهاي از تاتو در كشورهاي ديگر، از چسبهاي مخصوصي كه رنگ آنها دوامي يكي دو ماهه دارد، استفاده ميشود.
وفايي به كساني كه قصد دارند تاتو كنند، هشدار ميدهد: در تاتوي موقت، ابزاري براي ورود رنگ به داخل پوست وجود ندارد و سوزني در كار نيست، اما در تاتوي دائمي از سوزن استفاده ميشود و اگر با بيحسي موضعي همراه نباشد، دردناك است
دیدگاهتان را بنویسید