موانع اعتماد بنفس کودک


چرا فرزندم اعتماد به نفس ندارد؟
گوشهگيري و ضعف ارتباط با همسالان و نزديكان، مانع خودباوري است، پس ارتباط خود را با آشنايان خوب و همسالان مطلوب فرزندتان (به ويژه آنان كه اعتماد به نفس بالايي دارند) بيشتر كنيد.
موانع اعتماد به نفس چنين است:
1- بينش نادرست: اعتقاد فرزند به اينكه توانايي و قابليت ندارد، مانع بزرگي براي رسيدن به خودباوري است. شما بايد بينش او را تصحيح كنيد و به او آگاهي دهيد كه خداوند، در وجودش توانمنديهايي را قرار داده، گرچه ممكن است اين توانمندي با توانمنديهاي همسالان و فرزندان نزديكان متفاوت باشد. بدبيني و افكار منفي، مانع خودباروي است.
2- خود كمبيني: با فرزند خود به گونهاي برخورد كنيد تا خود را كوچك و بيارزش نپندارد. هرگز جملههاي چون «تو بدبختي، بيچارهاي، از تو كاري ساخته نيست، عرضه نداري، نميتواني موفق شوي و…» را به او نگوئيد، بلكه نقاط مثبت وي را به ويژه در جمع يادآور شويد.
3- انزواجويي: گوشهگيري و ضعف ارتباط با همسالان و نزديكان، مانع خودباوري است، پس ارتباط خود را با آشنايان خوب و همسالان مطلوب فرزندتان (به ويژه آنان كه اعتماد به نفس بالايي دارند) بيشتر كنيد.
4- وابستگي: هر قدر وابستگي فرزند به والدين بيشتر باشد، ميزان خودباورياش كمتر خواهد بود، پس بكوشيد با اعطاي استقلال در كارهاي شخصي و اعطاي مسئوليت (البته متناسب با سن او) و كاستن از مراقبتها، وابستگياش را به خودتان كمتر كنيد.
5- افسردگي: زمينه افسردگي فرزند خود (كتك، داد و فرياد، بيحرمتي، تبعيض، مقايسه، به رخ كشيدن ديگران و…) را از بين ببريد، كودكان و نوجوانان افسرده، اعتماد به نفس ندارند.
6- بيبرنامگي: بيبرنامگي، فرزند شما را از خودباوري باز ميدارد. به او كمك كنيد تا براي اهداف كوتاه مدت و بلند مدت خود برنامه بريزيد.
7- ناتواني جسمي: ناتواني جسمي، مانعي براي خودباوري است، بنابراين، به رژيم غذايي مناسب فرزند خود، ورزش و خواب كافي او توجه كنيد تا جسمش تقويت شود. تقويت جسم و مراقبت از آن سبب ميشود كه باور كند آدم باارزشي است.
در رژيم غذايي فرزند خود، ميوههاي تازه، سبزي خام يا كمي پخته را بگنجانيد، زيرا به سرعت به انرژي تبديل ميشوند و جسم او را تقويت ميكنند.
8- تنبلي: يكي از مهمترين موانع خودباوري، تنبلي است. براي از بين رفتن تنبلي فرزندان، به رژيم غذايي آنان توجه كنيد. خوردن خوراكيهاي با طبع سرد و مصرف بيش از حد شيريني و مواد قندي (به سبب نياز فراوان به انرژي براي هضم) بدن را سست ميكند.
گاهي تنبلي و بيحالي، منشأ پزشكي دارد و به جهت كاركرد بد كبد، ورم كبد، عفوت كليه، سل و يا اختلالات هورموني است كه بايد به متخصص مراجعه شود.
9- ارتباط با ناتوانان: ارتباط با دوستان و همسالاني كه اعتماد به نفس ندارند، مانع جدي خودباوري فرزند شما خواهد بود.
خود انگاره (self-Image) در وجود انسان، برداشتي است كه شخص از خود دارد و درصد بالايي از اين خود انگاره را ديگران به او ميدهند، پس اگر فرزند شما با خود باوران همنشيني كند، خودباوري را به او منتقل ميكنند و اگر با ناتوانان ارتباط داشته باشد، ناتواني و ضعف اعتماد به نفس آنان در وي اثر خواهد گذاشت.
10- چاقي بيش از حد: چاقي بيش از حد كه نتيجه آن، قيافهاي نامناسب است، بر خود انگاره فرزند اثر منفي ميگذارد، زيرا دائم در اين انديشه است كه ديگران او را شخصي پرخور و شكمباره ميدانند. اگر فرزند شما چنين مشكلي دارد، با كمك از متخصص تغذيه، مشكل او را از بين ببريد.
11- نام نازيبا: در انتخاب نام زيبا براي فرزندتان دقت كنيد، نامهاي نازيبا و بدگويش، اعتماد به نفس او را پايين ميآورد. اگر در انتخاب نام خوب براي او دقت نكردهايد ميتوانيد آن را عوض كنيد. رسول گرامي (ص) نامهاي زشت كودكان را تغيير ميداد.
منبع: تیپ لایف دات آی آر
دیدگاهتان را بنویسید