روش های خانگی و طبیعی برای درمان افسردگی


بیماری افسردگی بسیار متداول است که مدت زمان ابتلا به آن در شرایط مختلف، بین افراد متفاوت است. در صورتی که شما کمی دچار افسردگی باشید، با علائمی همچون ناراحتی، کج خلقی، خشم و خستگی برای هفته ها درگیر هستید و برای درمان افسردگی خود باید اقدام کنید.
افسردگی حالتی است که در آن فرد دچار بیخوابی میشود، احساس میکند انرژی کمی دارد، و احساس گناه، ناآگاهی، بیتفاوتی و ناامیدی دارد. افراد افسردهقادر به حفظ روابط معمولی خود نیستند.
عدم توانایی در اتخاذ تصمیم حتی در مورد سادهترین امور، عدم تمرکز، حرکات سست و بیحال، اضطراب، بیقراری، از دست دادن اشتها، تغییرات خلقی و برخی دیگر، علائمی هستند که نشان میدهند شما افسرده هستید. علل اصلی افسردگی عبارتند از تغییرات هورمونی، استفاده از برخی داروها، حوادث دلخراش مانند مرگ یکی از عزیزان، از دست دادن شغل و مشکلات پولی و غیره. و در برخی موارد دیگر، عدم تعادل مواد شیمیایی در مغز مانند دوپامین، سلنیوم، نوراپینفرین و سروتونین رخ میدهد.
اگر چه مردان و زنان علائم یکسانی را تجربه میکنند، اما زنان ممکن است برخی علائم دیگر را نیز از خود بروز بدهند، مانند افسردگی آتیپیک که باعث میشود آنها بیشتر بخورند، بیش از حد بخوابند و وزنشان افزایش بیابد. اختلال عاطفی فصلی (نور خورشید کم در زمستان باعث میشود زنان افسرده شوند) نشانهی دیگر است. عوامل بیولوژیکی، روانی و اجتماعی مختلف با تجربهی سودازدگی یا مالیخولیا در زنان، مانند ناباروری، بارداری، مشکلات پیش از قاعدگی، افسردگی پس از زایمان، یائسگی، تمرکز بر احساسات منفی، مشکلات زناشویی، تبعیض در محل کار و غیره مرتبط است.
چند درمان گیاهی و خانگی برای غلبه بر حملات افسردگی خفیف وجود دارد. اما در موارد شدید، یعنی زمانی که این احتمال وجود دارد که شخص خودکشی کند، مراجعه به پزشک در اسرع وقت ضروری است.
درمانهای خانگی برای افسردگی
هر زمان که احساس غم و اندوه یا افسرگی داشتید، داروهای خانگی زیر را امتحان کنید.
۱. سیب
“خوردن یک سیب در روز افسردگی را از شما دور نگه میدارد.” هزاران سال است که سیب به عنوان میوهای که تمام انواع بیماریها را از انسان دور نگه میدارد، شناخته شدهاست. این میوه برای افسردگی بسیار موثر است. تکههای ریز و خرد شدهی نیمی از یک سیب و نصف قاشق چای خوری عسل را در یک لیوان شیر بریزید. این ترکیب را به صورت روزانه مصرف کنید. اگر شیر دوست ندارید، میتوانید آب سیب بنوشید.
۲. زعفران
زعفران سطح سروتونین را در مغز افزایش میدهد، در نتیجه افسردگی خفیف را درمان میکند. این گیاه یک چاشنی خوشمزه برای تهیهی غذاها و خوراکیها است. شما میتوانید کمی از آن را به طور منظم بخورید یا آن را به غذاهایتان اضافه کنید.
۳. گلبرگ گل رز
۲۵-۳۰ گلبرگ گل رز تازه را در آب بریزید. آن را به مدت ۱۲ تا ۱۵ دقیقه بجوشانید. صبر کنید تا خنک شود و سپس به آن شکر اضافه کنید. این مخلوط را دو یا سه بار در روز بنوشید. این درمان خانگی موثر شما را از حملات افسردگی خلاص میکند.
۴. هل
بوی دلانگیز هل عصبهای مغزمان را آرام میکند. کمی چای برای خودتان آماده کنید. پودر دانههای هل را به آن اضافه کنید. چایتان را کمکم بنوشید.
– روش دیگر این است که میتوانید شکر و پودر ۲ عدد دانهی هل را به یک فنجان آب گرم اضافه کنید. آن را بجوشانید. سپس به صورت گرم آن را جرعه جرعه بنوشید.
۵. قهوه
با یک فنجان قهوه روزتان را پرطراوت آغاز کنید. کافئین موجود در قهوه بهبود دهندهی خوب خلق و خوی است و باعث میشود شما احساس بهتری داشته باشید. ۱ تا ۲ فنجان قهوه در روز افسردگی خفیف را از بین میبرد. اما اجازه ندهید مصرفتان از ۲ فنجان در روز فراتر رود. در غیر این صورت، ممکن است افسردگیتان افزایش بیابد.
توجه داشته باشید که این پیشنهاد فقط برای کسانی است که قهوه دوست دارند، دیگران ممکن است از آن پرهیز کنند.
۶. زردچوبه
اگر شما مبتلا به افسردگی ناشی از تغییرات فصلی هستید، زردچوبه میتواند درمان بسیار خوبی برای شما باشد. کورکومین موجود در زردچوبه به شیوهای مثبت بر مسیرهای سروتونین در مغز تاثیر میگذارد و در نتیجه، افسردگی را کاهش میدهد.
۷. چای سبز
نوشیدن ۲-۳ فنجان چای سبز در روز به کاهش علائم افسردگی کمک میکند. چای سبز به دلیل وجود اسیدهای آمینه در آن، دارای اثرات تسکیندهنده در مغز است.
۸. چای زنجبیل
۱ قاشق چای خوری پودر زنجبیل را در آب داغ به مدت چند دقیقه بجوشانید. اجازه بدهید که این مایع خنک شود. آن را دو بار در روز بنوشید. این نوشیدنی، درمان فوقالعادهای برای افسردگی است.
۹. سیر
به غذاهایتان سیر اضافه کنید چرا که این مادهی خوراکی علائم مربوط به افسردگی، خستگی و بیخوابی را از بین میبرد.
۱۰. رژیم غذایی متعادل
یک رژیم غذایی متعادل مانع از این میشود که بیمار شوید. یک رژیم غذایی غنی از فولات، ویتامین B (به خصوص B۶) و C داشته باشید.
– همهی سبزیجات برگدار تیره غنی از فولات هستند.
– غذاهای غنی از B۶ عبارتند از اسفناج، مارچوبه، تخمهی آفتابگردان، هویج، مرکبات و چغندر. منابع این ویتامین برای کسانی که گیاهخوار نیستند، عبارتند از گوشت خوک بدون چربی، پرندگان، ماهی، مرغ، گوشت گاو بدون چربی، اسفناج، آووکادو و موز است.
– برای دریافت ویتامین C گوجهفرنگی، پرتقال، آب تازه، برنج قهوه ای، نخود، سبزیجات سبز، انگور فرنگی هندی و غیره.
– منیزیم موجود در مواد غذایی برای مقابله با میل به خودکشی مورد نیاز است. تخمهی کدو، تخمهی آفتابگردان و دانهی کنجد مصرف کنید. مغزهایی مانند بادام و بادام هندی نیز همین فایده را دارند. علاوه بر اینها میتوانید لوبیا سیاه، لوبیای سفید، سویا، اسفناج، کلم کالی، برگ چغندر، کولارد سبز و غلات سبوسدار مصرف کنید.
– مواد غذایی حاوی سلنیوم مانند ماهی تن، شمشیر ماهی، صدف، و تخمهی آفتابگردان مصرف کنید.
۱۱. بلغور جوی دوسر
۴ تا ۵ قاشق غذاخوری بلغور جوی دوسر را در ۱ فنجان شیر سویا یا شیرِ برنج بپزید. میوههای خشک، بادام، آجیل، عسل یا شیرهی افرا به آن اضافه کنید. این ترکیب آرامتان میکند و افسردگی را از شما دور نگه میدارد، بنابراین، آن را به صورت منظم مصرف کنید.
۱۲. بادام زمینی
بادام زمینی قلبتان را سالم نگه میدارد چرا که سرشار از ویتامین B و B۲ است. این مغز ذهنتان را نیز زنده و سالم نگه میدارد. شما همچنین میتوانید ۵ تا ۸ بادام زمینی را پودر کنید و هر روز آن را با یک لیوان شیر بخورید.
۱۳. تخمهی کدو تنبل
تخمهی کدو نه تنها بسیار خوشمزه است، بلکه سرشار است از عناصر مغذی مانند اسید گلوتامیک، آرژینین، فسفر، منیزیم، مس، آهن، فیبر، پروتئین و غیره. عطر و طعم این دانهها شبیه به عطر بادام زمینی است و میتوانید آنها را به سوپ یا سالاد اضافه کنید، و حتی میتوانید آنها را به عنوان یک میانوعده مصرف کنید. دیگر غذاهای غنی از منیزیم کنجد و تخمهی آفتابگردان هستند.
۱۴. اسید فولیک
کلم پیچ به خوبی استرس را از بین میبرد چرا که منبع فوقالعادهی ویتامین C و اسید فولیک است. شما میتوانید خوراک کاری کلم بخارپز یا سوپ کلم درست کنید یا میتوانید آن را به صورت سالاد مصرف کنید.
– اسفناج منبع خوبی از اسید فولیک است که عملکرد خوبی در برابر افسردگی دارد. شما باید برای تامین نیاز روزانهتان به اسید فولیک ۴/۳ فنجان اسفناج در روز مصرف کنید.
توجه داشته باشید که مطابق با چند پژوهش اسید فولیک ممکن است به سرطان منجر شود. بنابراین، توصیه میکنیم در مورد مصرف آن با پزشکتان مشورت کنید. اسید فولیک همچنین به سیستم عصبی مرکزی آسیب وارد میکند.
۱۵. اسیدهای چرب امگا ۳
اسیدهای چرب امگا ۳ مانند اسید ایکوزاپنتانوئیک (EPA) و اسید دوکوزاهگزانوئیک (DHA) برای عملکرد بهینهی مغز و کاهش خطر ابتلا به افسردگی ضروری هستند. ماهیهایی مانند ماهی سالمون یا ماهی تن، تخم کتان، ماهی روغن، سویا، پولاک (زغال ماهی)، کفشک ماهی و گردو سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند. روغنِ ماهی نیز در برابر افسردگی مقاومت میکند. بنابراین، شما باید ماهی و روغن ماهی را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
۱۶. خنده
خنده با بهبود خلق و خو و تأثیر مطلوب بر روابط اجتماعی، به تعدیل علائم افسردگی کمک میکند. گذشته از اینها، “خنده بهترین دارو است.”
۱۷. ورزش
برای بهبود خلق و خوی، آرامش ذهن، بالا بردن عزت نفس، و حفظ سلامت روانتان، بسیار مهم است که مشغول نوعی فعالیت فیزیکی ملایم شوید. تمرینات تنفسی و شلکنندهی عضلات برای افراد مبتلا به افسردگی عالی در نظر گرفته میشوند. آرام دویدن و راه رفتن نیز به همان اندازه موثر هستند.
۱۸. یوگا و مراقبه
مراقبه (مدیتیشن) و یوگا بیوشیمی مغز را تغییر میدهد. زمانی که در طول یوگا بدنتان را کش میدهید، از طریق نخاع پیامی به مغزتان میفرستید. این پیام باعث بروز “احساس خوب” میشود. انجام تمرینات آسانا و پرانایاما به طور روزانه شما را از سودازدگی دور نگه میدارد.
۱۹. حمام آفتاب
سطح مواد ضد افسردگی که به صورت طبیعی در مغز وجود دارد با قرار گرفتن در معرض نور خورشید افزایش مییابد. یک تحقیق نشان دادهاست که مغز ما در روزهای آفتابی سروتونین بیشتری – یک ماده شیمیایی که خلق و خوی را بهبود میدهد- تولید میکند در مقایسه با روزهایی که هوا تاریک و ابری است. بنابراین، هر زمانی که نیاز دارید گرم شوید، به مدت دست کم ۳۰ دقیقه حمام آفتاب بگیرید.
۲۰. استحمام
از آنجایی که حمام آفتاب گرفتن در شب یا روزهایی که هوا به شدت گرم است، امکانپذیر نیست، هر بار که احساس اندوه و افسردگی داشتید، دوش بگیرید. غافلگیر شدید؟ محققان کشف کردهاند که حمام کردن یا غوطهور شدن در آب ذهن را آرام میکند و خلق و خوی را بهبودی میبخشد.
۲۱. پاهایتان را در آب داغ خیس کنید.
اگر حمام کردن به هر دلیلی برایتان ممکن نیست، میتوانید این روش درمانی را امتحان کنید. یک لگن را پر از آب داغ کنید و کمی صابون، کلر و برگ رزماری به آن اضافه کنید. پای خود را به مدت ۱۵-۲۰ دقیقه در لگن بگذارید. این کار ذهن خستهی شما را آرام خواهد کرد.
۲۲. ماساژ
قبل از رفتن به رختخواب، کف پایتان را با روغن آفتابگردان یا نارگیل ماساژ بدهید. این کار اعصابتان را احیا میکند و باعث میشود شما احساس بهتری پیدا کنید.
منبع: بازده
دیدگاهتان را بنویسید