درمان های خانگی برای عفونت ادراری کودکان


وقتی که عفونت به دستگاه ادراری (UTIs) می رسد، بیشتر فکر می کنیم که مربوط به زنان است اما در واقع، کودکان کوچک نیز از این نوع عفونت رنج می برند. عفونت های حاد در کودکان نسبتا رایج هستند، 8 درصد از دختران و 2 درصد از پسران حداقل تا سن 7 سالگی یک بار آن را تجربه کرده اند.
این عفونت معمولا توسط باکتری و در موارد نادر به دلیل عفونت ویروسی مثانه یا عفونت قارچی به وجود میآید. معمولا مصرف یک دوره آنتی بیوتیک برای درمان عفونت ادراری کودکان تجویز میشود. به هرحال، امروزه بسیاری از والدین به دنبال درمانهای خانگی برای عفونت ادراری هستند.
فهرستی از درمانهای خانگی برای عفونت ادراری در کودکان که میتوانند این عفونت را بدون مراجعه به پزشک درمان میکنند را در اینجا آوردهایم.
۱. آب
تا جایی که ممکن است به کودک خود آب بدهید. این کار به دفع باکتری از طریق ادرار کودک کمک میکند. به هرحال، او را مجبور به خوردن آب نکنید. اگر سن نوزاد شما کمتر از ۶ ماه است، میتوانید به جای آب به او شیر مادر بدهید.
۲. آبمیوه
در صورتی که سن نوزاد شما از شش ماه بیشتر باشد، تا جایی که امکان دارد به او آبمیوه بدهید. آب زغال اخته، بلوبری و آناناس، بهترین آبمیوهها هستند. آب این میوهها، رشد و تکثیر باکتری موجود در مجاری ادراری را محدود میکند. به هرحال، به یاد داشته باشید که قبل از دادن هر نوع آبمیوه به نوزاد خود، با پزشک مشورت کنید. آبمیوهها را باید قبل از دادن به نوزاد، رقیق کرد زیرا برخی آبمیوهها میتوانند اسیدیته ادرار را افزایش دهند.
۳. پروبیوتیک
فلور باکتریایی خوشخیم، مهم بوده و برای سرکوب رشد بیش از اندازه باکتری که میتواند به عفونت ادراری کودکان منجر شود، لازم است. پروبیوتیکها با برگرداندن فلور طبیعی روده، این کار را انجام میدهند و به مقاومت در برابر باکتری کمک میکنند.
۴. آبلیمو
لیمو به دفع باکتری و سموم از بدن کمک میکند. آبلیمو باعث میشود سطح pH خون و مجاری ادراری از اسیدی به بازی تغییر کند که رشد باکتری را متوقف میکند. لیمو با عمل کردن به عنوان یک عامل مدر باعث افزایش ادرار و دفع سموم از بدن میشود. نوشیدن روزانه آبلیمو از بروز عفونت ادراری کودکان در آینده جلوگیری میکند.
۵. پرهیز از غذاها و نوشیدنیهای اسیدی
اگر کودک شما در کنار شیر مادر، غذاهای نیمه جامد و جامد و مایعات دیگر میخورد، از دادن غذاها و نوشیدنیهای اسیدی به او بپرهیزید. غذا باید تا جایی که ممکن است ملایم باشد و بیشتر آبمیوه رقیق شده، شیر مادر، سبزیجات و شیرینیها به کودک بدهید و میزان میوههای اسیدی را کمتر کنید.
۶. تمیز نگه داشتن قسمتهای خصوصی نوزاد
پوشک نوزاد خود را به طور مرتب عوض کنید. مراقب باشید که نوزادتان، یک پوشک کثیف را به مدت طولانی نپوشد. پس از درآوردن پوشک کثیف و قبل از پوشاندن پوشک تمیز، اندامهای خصوصی اورا با یک پاک کننده ضد میکروبی تمیز کنید. به هرحال، قبل از پاک کردن آن قسمت، دستهای خود را خوب بشویید. این کار از آلودگیهای بیشتر آن قسمت جلوگیری میکند.
۷. حمام آب گرم
به یاد داشته باشید که یک بار در روز با صابون هیپوآلرژیک، کودک را حمام آب گرم بدهید. آب گرم، درد را تا حدی کاهش میدهد و همچنین قسمتهای خصوصی بدن کودک خود را پاک کنید تا از رشد باکتریایی جلوگیری کند.
۸. استفاده از پوشکهای پارچهای
پوشکهای پارچهای باید به محض کثیف شدن، عوض شوند. بنابراین، پوشکهای پارچهای برعکس پوشکهای یک بار مصرف، باعث رشد باکتری نمیشوند
۹. ادرار کردن مکرر
در مورد کودکان بزرگتر، باید مدام از کودک بخواهید ادرار کند. ممکن است کودک به راحتی قبول نکند چون ادرار کردن در زمان داشتن عفونت ادراری ، دردناک است. به هرحال، تشویق در این دوران خیلی مهم است. میتوانید با گفتن این حرف که درد با ادرار از بین میرود، این کار را انجام دهید.
۱۰. ویتامین C
ویتامین C ادرار را اسیدی کرده و سلامت مثانه را حفظ میکند. این ویتامین، باکتریهای مضر را مهار میکند. بنابراین، دادن میوههای سرشار از ویتامین C یا مکملهای ویتامین C – پس از مشورت با پزشک – راه خوبی برای درمان عفونت ادراری کودکان است.
۱۱. روغن نارگیل
استفاده از یک قاشق فذاخوری روغن نارگیل برای پختن غذای کودک، راهی برای درمان عفونت ادراری است. این کار، ادرار کردن را آسانتر میکند. میتوانید قبل از ادرار کردن کودک، کمی روغن نارگیل را به میزراه (مجرای ادرار کودک) بمالید.
۱۲. گذاشتن پد گرم
میتوانید یک فانوس را روشن کرده یا کمی آب گرم کنید. یک حوله را تا کرده و آن را دور فانوس یا لوله آب گرم بپیچید. سپس حوله گرم را روی شکم کودک بگذارید. این کار را چند بار تکرار کنید. این کار، درد او را تسکین میدهد. به هرحال، زمان انجام این کار، مراقب باشید. قبل از گذاشتن حوله گرم روی شکم کودک، دمای آن را چک کنید.
۱۳. سرکه سیب
سرکه سیب، یکی از بهترین درمانهای خانگی برای درمان عفونت ادراری کودکان است. سرکه سیب دارای پتاسیم است که از رشد و انتشار باکتری ای.کولای در مجرای ادرار جلوگیری میکند. اسید استیک موجود در سرکه سیب، دارای عناصر ضد باکتری است که باکتریهای موجود در مجرای ادراری را میکشند.
سرکه سیب را باید به طور خوراکی مصرف کرد. چون ممکن است کودکان طعم سرکه سیب را دوست نداشته باشند، میتوانید آن را با عسل و آب ترکیب کرده و صبحها به مدت یک هفته به کودک بدهید.
۱۴. خیار
خیار روشی عالی و آسان برای مبارزه با عفونت ادراری کودکان است. میتوانید پوست آن را بگیرید، آن را به صورت نواری برش داده و به عنوان فینگر فود به کودک بدهید. خیار حاوی آب مقطر طبیعی است. خیار حاوی مواد معدنی قلیاساز است که مانع از ورود باکتری به مجاری ادراری میشود. همچنین، خواص ضد التهابی نیز دارد که به کاهش التهاب و درد ناشی از باکتری در مجاری ادراری کمک میکند.
۱۵. آناناس
آناناس حاوی آنزیمی به نام بروملین است که پروتئین عامل التهاب را میشکند. این آنزیم زمانی که با آنزیمی دیگر به نام تریپسین ترکیب میشود، به راهی موثر برای درمان عفونت ادراری تبدیل میشود. دادن برشهای آناناس به کودک به عنوان فینگر فود، روش خوب و آسانی برای درمان عفونت است.
منبع: بازده
دیدگاهتان را بنویسید