چای پونه چه خواصی دارد؟


پونه گیاه کمیابی نیست و درغذاهای مختلف استفاده می شود و قرنهاست که این ادویه به عنوان گیاه دارویی کاربرد دارد ،این گیاه انواع بیماریها بخصوص بیماری های عفونی را درمان می کند.
یکی از بهترین راه های بهره از خاصیت درمانی نوشیدن یک فنجان چای پونه است چای پونه گلو دردحتی گلودرد میکروبی را درمان و با ویروس و عفونت های بدن مبارزه میکند. آنتی اکسیدان موجود در پونه سیستم ایمنی را تقویت می کند و حاوی رزمارنیک اسید و تیمول است. مطالعات نشان داده ترکیبات موجود درپونه با سلولهای سرطانی مبارزه می کند همچنین پونه حاوی کوئرستین است که رشد سلول های سرطانی را کاهش و مرگ سلولی را بهبود می بخشد. برگ ها و گل های پونه و همچنین ساقه های آن می توانند جایگزین مناسبی برای بسیاری از آنتی بیوتیک ها باشند.
۱. کمک به درمان بیماریهای گوارشی
مصرف خوراکی پونه به درمان بیماریهای گوارشیکمک میکند. همچنین پونه با دفع گازهای انباشتهشده در روده به بهبود نفخ شکم کمک میکند.
۲. بهبود گوارش و افزایش تولید صفرا
چای پونه به گوارش کمک میکند و به لطف خاصیت ضدانقباضیاش، یکی از درمانهای عالی برای تسکین و کاهش دردهای معده بهشمار میرود. یکی دیگر از خواص پونه خاصیت صفراآوری آن است و با تحریک کبد، تولید صفرا را افزایش میدهد. بنابراین مصرف معتدل پونه برای کسانیکه میخواهند تعادل اسید و باز را حفظ کنند و از بروز این بیماریها جلوگیری کنند، مفید است.
۳. خلطآوری و کمک به درمان سرماخوردگی و برونشیت
پونه بهخاطر داشتن مقدار زیادی منتول خاصیت خلطآوری دارد و برای کسانیکه از مشکلات تنفسی رنج میبرند، مفید است. پونه به تخلیهی ترشحات انباشتهشده در ریهها کمک میکند. بنابراین برای درمان برونشیتو نیز درمان سرماخوردگی گزینهای مناسب بهشمار میرود.
۴. تببُر
پونه تببُر است و به درمان آنفولانزا و سرماخوردگی کمک میکند. همچنین پونه تعریق را افزایش میدهد و به کاهش تب کمک میکند.
۵. آرامبخش و مُسکن طبیعی
پونه آرامبخش و مُسکن خوبی است. چای پونه به ایجاد آرامش، کاهش عصبانیت و بهبود مشکلات خواب کمک میکند. در موارد شدیدتر که فرد دچار تشنج و هیستری میشود، روغن ضروری پونه به آرامش اعصاب و مغز و در نتیجه درمان تشنج و توقف حملات کمک میکند.
۶. کاهش دردهای عضلانی
پونه به بیحسی اعصاب کمک میکند. بنابراین به بهبود دردهای عضلانی و نیز بهبود روماتیسم و ورم مفاصل کمک میکند. پونه برای کسانیکه میزان اسید اوریک بالایی دارند، نیز گزینهای مناسب است. پونه با کاهش اسید اوریک به جلوگیری از بیماریهایی که ذکر کردیم، کمک میکند.
۷. مبارزه با عفونتها
یکی دیگر از خواص پونه مبارزه با عفونتهاست. بنابراین مصرف آن برای بهبود عفونتهای مجرای ادراری، کلیه و رحم توصیه میشود. مصرف مقادیر اندک روغن پونه به نابودی میکروبها و باکتریها کمک میکند.
استعمال خارجی پونه با خاصیت التیامبخشی و ضدعفونیکنندگیاش به تمیزکردن زخمها، پیشگیری از عفونتها و بهبود سریعتر زخمها کمک میکند.
۸. تنظیم چرخههای قاعدگی
پونه با تنظیم چرخههای قاعدگی کمک میکند تا این چرخهها بهموقع ایجاد شوند. این ویژگی پونه به لطف تحریک هورمونهای استروژن و پروژسترون اتفاق میافتد.
توجه: در مصرف روغن پونه باید بسیار محتاط باشید. زیرا این ماده میتواند برای انسان سمی و حتی کشنده باشد. روغن پونه باید در مقادیر بسیار اندک مصرف شود.
منبع: چطور
دیدگاهتان را بنویسید